Kasteel ruurlo

Een grootmeester van formaat als Carel Willink, verdient een monumentaal thuis. Vandaar dat maar liefst 45 werken te zien zijn in Museum MORE | Kasteel Ruurlo. Van een zelfportret dat hij op 18-jarige leeftijd maakte tot en met het beroemde schilderij ‘Portret van Mathilde’.

De opstelling in Kasteel Ruurlo toont de ontwikkeling van een zoekende kunstenaar, die zich later ontplooit tot de nooit geëvenaarde schilder van een technisch perfect, elegant en raadselachtig oeuvre. De collectie in het kasteel is roulerend, maar er zijn altijd topstukken te zien van de meesterschilder. Naast het werk van Carel Willink, zijn vijf bijzondere creaties van de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Fong Leng te zien. Magisch, historisch, theatraal en extravagant komen samen in Kasteel Ruurlo.

Naast het bijzondere Kasteel Ruurlo, staat in het oude gemeentehuis in Gorssel de tweede locatie van Museum MORE. Sinds 2 juni 2015 worden hier werken van Nederlandse realistische topkunstenaars getoond, zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop, Wim Schuhmacher en Raoul Hynckes. Als grootste museum voor modern realisme vormt de kunstcollectie van Hans Melchers de kern van Museum MORE. De nadruk ligt hierbij op 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Naast de eigen collectie zijn er voortdurend wisselende tentoonstellingen te zien.

Fotograaf: Michael van Oosten
Fotograaf: Michael van Oosten
Scroll naar top