Een bezoek aan Deventer

Deventer is een gezellige stad waar veel te beleven valt. Of je nu aan het winkelen bent, een “terrasjes-zitter” bent of een “culturele” wandeling maakt. De stad heeft veel historische charme.

Deventer biedt tal van bezienswaardigheden. Op de eerste plaats het historische stadscentrum met haar vele monumenten. Maar er is veel meer, te veel om allemaal op één dag te bezoeken: het nationaal bekende Speelgoedmuseum Deventer, de Grote of Lebuïnuskerk met zijn imposante toren, het prachtige historische stadhuiscomplex, het Bergkwartier, het Noordenbergkwartier, de Broederenkerk, het Etty Hillesum Centrum, het Vogeleiland, enzovoort.

De IJssel: de unieke ligging van de stad en zijn omgeving aan de rivier. Een bezoek aan Deventer is zeker ook even uitrusten en genieten aan de IJssel. Met het voetveer bent u bovendien zo aan de overzijde, en midden in een prachtig natuurgebied. Ook de gerestaureerde Bolwerksmolen ligt aan de overzijde van de IJssel.

De laatste veertig jaar heeft Deventer veel gedaan aan het herstel en behoud van de historische binnenstad. Het oude stratenpatroon is nagenoeg nog geheel intact. Honderden monumenten zijn gerestaureerd en veelal voorzien van nieuwe snijramen of gevelstenen. De wijk het Bergkwartier is één groot monument.

Scroll naar top